Hopp til innholdet

Instrumenter

Alle som begynner i Øvre Eiker skolekorps får leie instrument av korpset. Det er viktig at instrumentet blir tatt godt hånd om når du har ansvaret for det.

De fleste har kanskje tenkt ut på forhånd hvilket instrument de kunne tenke seg. Men alle må komme å prøve instrumenter for å se hvilket instrument som passer best akkurat til seg.

I et korps må det spilles på forskjellige instrumenter for at det skal bli et fint orkester, derfor er det mange instrumenter å velge blant.

Et janitsjarkorps inneholder instrumenter som er delt inn i tre hovedgrupper: treblåsintrumenter, messinginstrumenter og slagverksinstrumenter. Treblåsinstrumenter er de instrumentene man bruker en treflis for å få lyd i (eks. klarinett, fløyte, saksofon), mens messinginstrumenter er de instrumentene man bruker et messingmunnstykke for å få lyd i (eks. tuba, trompet, eufonium). Slagverksinstrumntene inneholder egentlig alt man kan slå på for å få lyd, alt fra trommesett til ambolt, og fra pauke til klokkespill. Klikk på deg frem til de forskjellige instrumentene under for å lese mer om dem.

Vedlikehold av instrumenter

Vedlikehold av uniform